Kun je de discussie met je kinderen aan?

Kun je de discussie met je kinderen aan?

Het onderwerp alcohol- en drugs(verslaving) is momenteel een actueel onderwerp binnen onze gemeenschap. De laatste jaren worden we steeds vaker geconfronteerd met de negatieve effecten hiervan zoals verslaving, schulden, stukgelopen huwelijken en verwoeste gezinslevens. Het is een onderwerp met veel onderliggende emoties. Veel ouders voelen angst voor de toekomst van hun kinderen maar ook onmacht (hoe ga ik er het beste mee om).
Je zult je kinderen voorlichten, waarschuwen en eventueel aangrijpende artikelen laten lezen uit kranten of tijdschriften.
Toch blijkt steeds weer dat de (belevings)wereld van onze jongeren ten aanzien van drugs een hele andere is dan die van onszelf. Om een zinvolle discussie aan te gaan met je kinderen is het belangrijk dat je zelf een duidelijke en weloverwogen mening hebt. Want hoe reageer je als ze aanvoeren dat weekendgebruik helemaal niet erg is en dat ze het allemaal prima in de hand hebben? Of als ze de vergelijking trekken met (overmatig) alcoholgebruik, iets wat wel geaccepteerd wordt ondanks de nadelige effecten? En mag een joint wel, maar een snuif of pilletje niet?
Een zekere kennis van de verschillende drugs is daarbij zeker nuttig. Belangrijk is dat je rustig kunt communiceren en overtuigend overkomt zonder in de stress te schieten en krampachtig te reageren.

De werkgroep preventie biedt een platform voor ouders om zich een mening te vormen. Meld je daarom aan. Na de zomervakantie, zo halverwege de maand september gaan we weer een nieuwe Preventie Ouder - groep starten (vermoedelijk op woensdag of donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur). Tijdens vijf bijeenkomsten worden ouders voorgelicht over drugs en hoe je als ouder alert kunt blijven. Dit om te voorkomen dat jouw kind drugs gaat gebruiken.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.