Zoek je hulp?

Wil jij helpen?

In de media

Samenwerken aan een verslaafd vrije toekomst

Wat hadden wij misschien kunnen doen?

 

Wat hadden wij, als ouders, kunnen doen om te voorkomen dat ons kind verslaafd is geraakt? 

Achteraf bezien waarschijnlijk weinig! Een kind maakt zelf een keuze om zich te begeven in een bepaalde kring. Maar een kind maakt absoluut geen keuze om verslaafd te raken. 

Omkijken heeft ook geen zin, want het kwaad is geschied en daar moet je als ouders dan mee om zien te gaan. Maar kijken naar wat beter had gekund en anderen daarvoor waarschuwen is wel zinvol. 

Eén van onze conclusies is, dat een te grote mate van vrijheid tijdens de puberteit niet goed is. De puber heeft duidelijke grenzen nodig en ook goede regels waaraan hij/zij zich moet houden. 

Met die vrijheid wordt bedoeld de ruimte om maar uit te gaan wanneer men wil en daarbij het tijdstip van thuiskomen (als dit te laat wordt is de kans groot dat er te veel alcohol en ook drugs in het spel komen). Bovendien is een te grote ruimte in de financiële middelen een groot gevaar. 

Contact tussen ouders over deze zaken zou al behoorlijk mee kunnen werken in het stellen van grenzen. De puber heeft namelijk al gauw het verhaal, dat iedereen het mag! 

De grootste fout is echter te denken, dat het drank- en drugsgebruik bij de ontdekkingsreis in de pubertijd hoort en dat het wel weer overgaat. In veel gevallen gaat het ook weer over, maar in te veel gevallen slaat verslaving toe. Dit is van te voren niet te zeggen. Bovendien geeft ook incidenteel gebruik al gedragsverandering en veroorzaakt veel ellende. 

Zeg dus nee tegen drugs en probeer de puber goed in de gaten te houden. Grijp onmiddellijk in bij twijfel over gebruik. Hoe langer je het kind af kunt houden van teveel alcohol en drugsgebruik, hoe groter de kans op een toekomst zonder afhankelijkheid van deze middelen.

 

 

Zoekt u naar steun, begrip en een luisterend oor?

 

Dan bent u van Harte Welkom bij onze bijeenkomst op Woensdagavond 17  April om 19:00 uur.

Let op Adres!

 

FC Volendam, Kras Stadion, Sportlaan 10, 1131 BK Volendam, Red Carpet Lounge, Ingang glazen deur, 2e verdieping.

 

Ook is er de mogelijkheid om via Zoom bijeenkomsten bij te wonen. Info hierover via onze hulplijn of info@moedigemoeders.nl

 

Wilt u meer info? Bezoek dan onze website www.moedigemoeders.nl

 

Wilt u persoonlijk contact? Bel dan onze hulplijn 06-38379733 (bereikbaar van 10 uur ’s ochtends tot 10 uur ’s avonds).

 

Moedige Moeders verkoopt multi-urinetesten voor de volgende middelen: Cocaïne, MDMA (xtc), Speed, THC (jointjes), Heroïne en Methamfetamine (crystal meth). De testen waarmee deze drugs getest kunnen worden zijn ook verkrijgbaar bij Gerro en Esther.

 

LET OP!!

Mocht u na een negatieve test het gedrag van uw kind toch niet vertrouwen? Denk dan aan 3- of 4-MMC ook wel Miauw Miauw genoemd, een zogenoemde designer drug die niet in deze testen voorkomt. Hier hebben we sinds kort aparte single testen voor te koop.

Ook is er een meer uitgebreide test waarmee o.a.  ook Ketamine getest kan worden. Voor informatie hierover kunt u de hulplijn 06-38379733 bellen.

 

 

 

Wat nog belangrijker is voorkom deze problemen door u aan te melden voor de voorlichtingen ouders kinderen Gr 8 door onze werkgroep Drugs Preventie. 

Voor info hierover kunt u ook onze hulplijn bellen. 

 

Reminder, Dinsdag 23 April om 19:00 geven Moedige Moeders voorlichting over Alcohol en Drugs voor ouders en kinderen gr 8 van Het Kofschip en Sint Jozefschool.

 

Nieuws


XTC reguleren in Nederland?

25 September 2022
XTC reguleren in Nederland?   In Nederland wordt jaarlijks 16 miljard uit... Lees meer

En een hartgrondig nee tegen regulering: de verleiding van drugs is té groot voor jongeren

04 February 2020
En een hartgrondig nee tegen regulering: de verleiding van drugs is té groot... Lees meer

Jongeren geronseld voor prostitutie of drugshandel: hoe criminele bendes grip hebben op scholen in Nederland

07 June 2017
Jongeren geronseld voor prostitutie of drugshandel: hoe criminele bendes grip... Lees meer

Moedige Moeders start campagne ‘Foute Vrienden’

30 August 2016
Speciaal voor de kermis ontwikkelde Moedige Moeders Volendam een campagne om... Lees meer

AFSCHEID

18 April 2016
Soms gebeurt het dat we hartverwarmende mails en donaties binnen... Lees meer

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.