Drugspreventie, een zaak die ons allemaal aangaat.

Drugs preventie, een zaak die ons allemaal aangaat.

Drugsbestrijding, drugspreventie zijn items die op verschillende niveaus aandacht vragen. Het is een gedeelde verantwoordelijkheid van overheid en opvoeders. Moedige Moeders spreekt partijen hier op aan. Toch is de rol van de ouders van doorslag gevend belang. Zij staan tenslotte het dichtst bij hun kind, kennen hun kind en zijn min of meer eindverantwoordelijk. Hun kind behoort tot een andere generatie dan zijzelf met andere ideeën, andere manieren van communiceren, andere manieren van beleven, andere manieren van uitgaan. Zonder van het negatieve uit te gaan, is het zinvol dat ouders zich in een vroeg stadium, dat wil zeggen als hun kind 12 of 13 jaar oud is, eens verdiepen in het gebruik van genotsmiddelen en alle ontwikkelingen daar omheen. Uit verhalen van ex-verslaafden blijkt deze leeftijd (12,13 jaar) namelijk al risicovol te zijn. De preventieOuders bieden je de mogelijkheid om informatief en alert te zijn met de toekomst van je kind. Voorkomen is namelik altijd beter dan genezen. Ben je geïnteresseerd bel ons dan.

Na de zomervakantie, zo halverwege de maand september gaan we weer een nieuwe Preventie Ouder - groep starten (vermoedelijk op woensdag of donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur). Tijdens vijf bijeenkomsten worden ouders voorgelicht over drugs en hoe je als ouder alert kunt blijven. Dit om te voorkomen dat jouw kind drugs gaat gebruiken.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.