Eindelijk 16 !!!!!

Eindelijk 16!!!!


Voorlichting over drugs voor ouders met tieners!!!!!!

Nieuws voor ouders die meer willen weten over preventie!!!!!!

Op zeker moment is de trend ingezet om de minimum leeftijdsgrens van 16 jaar voor café – en barbezoek en het kopen van alcoholhoudende drank strikter te handhaven.
Aanvankelijk was het vooral wennen en natuurlijk stuitte deze maatregel ook op kritiek. En zoals met elke bepaling, waren zowel de jongeren zelf als hun ouders zeer inventief in het omzeilen ervan (o.a. door het vervalsen van identiteitskaarten). Ook ontbreekt het zo nu en dan zeker nog aan goede controle in de horecagelegenheden. Het zou dus naïef zijn om te denken dat er geen jongelui van onder de 16 jaar in de bar zitten en dat er geen drank wordt verkocht aan te jonge kinderen. Desondanks kin je met enige voorzichtigheid constateren dat het instellen van de leeftijdsgrens van 16 jaar vruchten afwerpt. Meer en meer wordt de 16de verjaardag als een mijlpaal gezien. Eindelijk 16. Eindelijk naar de bar zonder het risico weggestuurd te worden! Eindelijk ‘legaal’alcoholhoudende drank kopen en nuttigen! Blijkbaar is er door het instellen van de leeftijdsgrens van 16 jaar toch een drempel opgeworpen met betrekking tot drankgebruik op té jonge leeftijd. En gaandeweg krijgen we de indruk dat ook ouders blij zijn met de maatregel. Wij kunnen ons dat goed voorstellen,
want ook ons motto is: elk jaar (langer) zonder drank is een gewonnen jaar.

De werkgroep preventie biedt een platform voor ouders om zich een mening te vormen. Meld je daarom aan. Halverwege de maand september gaan we weer een nieuwe Preventie Ouder - groep starten (vermoedelijk op woensdag of donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur). Tijdens vijf bijeenkomsten worden ouders voorgelicht over drugs en hoe je als ouder alert kunt blijven. Dit om te voorkomen dat jouw kind drugs gaat gebruiken.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.