Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen........

Het gezegde luid: kleine kinderen kleine zorgen, grote(re) kinderen grote(re)zorgen. Opgroeien gaat met vallen en opstaan. Dit geldt niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een opleiding voor volgen en een diploma voor behalen, alleen niet voor opvoeden…… dat moet je in de praktijk leren. Je gaat af op je intuïtie, je (moeder) instinct, eigen ervaringen, eigen omgeving, tijdschriften of boeken en soms op professionele ondersteuning.

Elke fase brengt nieuwe dingen. De fase van uitgaan waarin je kind terecht komt, kenmerkt zich voor de ouders vooral door bezorgdheid, onzekerheid en angst om los te laten. Er liggen immers de nodige verleidingen en gevaren op de loer. Het uitwisselen van ervaringen met andere ouders kan dan waardevol zijn. De preventie ouders bieden je die mogelijkheid.

 

 

De werkgroep preventie biedt een platform voor ouders om zich een mening te vormen. Meld je daarom aan. Na de zomervakantie, zo halverwege de maand oktober gaan we weer een nieuwe Preventie Ouder - groep starten (vermoedelijk op woensdag of donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur). Tijdens vijf  bijeenkomsten worden ouders voorgelicht over drugs en hoe je als ouder alert kunt blijven. Dit om te voorkomen dat jouw kind drugs gaat gebruiken.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.