"Zitten" alcohol en drugs

“ZITTEN”, ALCOHOL EN DRUGS

Vorige week hebben we het gehad over de drempel die is opgeworpen door het instellen van de leeftijdsgrens van 16 jaar voor café- en barbezoek en het kopen en nuttigen van alcoholhoudende drank. Ook stond in dat artikel dat we natuurlijk niet de illusie moeten hebben dat er onder de 16 jaar geen alcohol wordt gedronken en/of drugs worden gebruikt. Want zoals bekend hebben jongeren onder de 16 jaar als alternatief ‘het zitten’. Wanneer de ouders van één van de vrienden en vriendinnen op zaterdagavond de deur uit moeten, wordt van die gelegenheid dankbaar gebruik gemaakt om daar te gaan ‘zitten’. En natuurlijk wordt er - al of niet met toestemming van de ouders - alcohol gedronken. Uit verhalen van (ex-) drugsgebruikers blijkt dat dit ‘zitten’lang niet altijd zo onschuldig is als we denken. Het blijft namelijk lang niet altijd bij alcohol. Tijdens het ‘zitten’wordt er ook geëxperimenteerd met drugs! Deze informatie is niet bedoeld om meteen in de stress te schieten, maar vraagt zeker om een alerte houding van ouders.

De PreventieOuders bieden een platform voor ouders om zich een mening te vormen. Meld je daarom aan. Na de zomervakantie, zo halverwege de maand september gaan we weer een nieuwe Preventie Ouder - groep starten (vermoedelijk op woensdag of donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur). Tijdens vijf bijeenkomsten worden ouders voorgelicht over drugs en hoe je als ouder alert kunt blijven. Dit om te voorkomen dat jouw kind drugs gaat gebruiken.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.