Gezin Molenaar probeert scherven op te rapen na verlies van zoon Berry (foto)

30 December 2011 | bron: NIVO

,,De zon moet weer gaan schijnen”, zegt Jaap Molenaar ergens in zijn relaas. De wens is al geruime tijd de vader van diepere gedachten, zoals Jaap en zijn vrouw Jacqueline het voorbije decennium de stralen wel zagen, maar nooit voelden. Ook op de drempel van 2011 sprak de vader des huizes de hoop uit, dat na alle privésores de donkere wolken eindelijk eens aan de Oostwal voorbij zouden gaan. De storm ging echter niet liggen, er bleek zelfs een orkaan op komst. Halverwege dit jaar besloot hun zoon Berry (22) uit het leven te stappen.

Na tien jaar van drugsverslaving. Een verscheurd gezin achterlatend. ,,Ze kunnen wél op de maan komen; waarom konden ze mijn kind niet helpen?”, vraagt moeder Jacqueline zich af. Elke reddingsboei werd gepakt, overal gingen ze te rade, steun was er uit vele hoeken, maar niet altijd werd de helpende hand geboden. En omdat een goede gezamenlijke aanpak van instanties nog steeds ontbreekt, stonden ze uiteindelijk machteloos. Alcohol, de drugs- en gokverslaving, ze blijven maar slachtoffers maken. In Edam-Volendam meer dan ooit. Hoeveel volgen er nog? Eddy Veerman zocht het gezin op.

Klik hier voor het hele verhaal op de site van de NIVO.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.