Oprichting van Moedige Moeders Nederland

06 February 2012 | bron: Witte Weekblad

Op diverse plaatsen in het land bestaan werkgroepen Moedige Moeders. Na uitgebreid overleg is besloten de krachten te bundelen. Afgelopen zaterdag werd de Stichting Moedige Moeders Nederland opgericht.

In Edam-Volendam werd in 2004 een werkgroep opgericht met de naam Moedige Moeders met als primair doel dat moeders/ouders van een verslaafd kind elkaar kunnen ondersteunen. Daarnaast wil deze groep signalen afgeven over knelpunten in de verslavingszorg, de nazorg, de preventie en de uitvoering van de zorg bij politie, justitie en bij de instellingen.

In januari 2011 ontstond tijdens het bezoek aan de CDA kamerleden Sabine Uitslag en Coskun Coruz, het idee om de krachten landelijk te bundelen en Stichting Moedige Moeders Nederland op te richten. Op die manier wordt de kennis binnen de onderlinge werkgroepen vergroot en wordt het aantal vestigingen van Moedige Moeders in Nederland uitgebreid. Een andere belangrijke doelstelling is, dat via de landelijke stichting beter invloed uitgeoefend kan worden op beleidsontwikkelingen op het gebied van de verslavingszorg en het drugsbeleid. Juist op deze terreinen bestaan bij de Moedige Moeders grote zorgen.

Onder grote belangstelling werd zaterdag de Stichting Moedige Moeders Nederland officieel opgericht.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.