Voorlichting overAlcohol,Drugs en Gamen/Gokken voor ouders met tieners!!!!!!

21 June 2015

KLEINE KINDEREN KLEINE ZORGEN, GROTE(RE) KINDEREN……
 
Het gezegde luid: kleine kinderen kleine zorgen, grote(re) kinderen grote(re)zorgen. Opgroeien gaat met vallen en opstaan. Dit geldt niet alleen voor de kinderen maar ook voor de ouders. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een opleiding voor volgen en een diploma voor behalen, alleen niet voor opvoeden…… dat moet je in de praktijk leren. Je gaat af op je intuïtie, je (moeder) instinct, eigen ervaringen, eigen omgeving, tijdschriften of boeken en soms op professionele ondersteuning.
Elke fase brengt nieuwe dingen. De fase van uitgaan waarin je kind terecht komt, kenmerkt zich voor de ouders vooral door bezorgdheid, onzekerheid en angst om los te laten. Er liggen immers de nodige verleidingen en gevaren op de loer. Het uitwisselen van ervaringen met andere ouders kan dan waardevol zijn. De preventie ouders bieden je die mogelijkheid.
 
 
De werkgroep preventie biedt een platform voor ouders om zich een mening te vormen. Meld je daarom aan. Na de zomervakantie, zo halverwege de maand september gaan we weer een nieuwe Preventie Ouder - groep starten (vermoedelijk op woensdag of donderdagavond om de twee maanden. Tijdens de  bijeenkomsten worden ouders voorgelicht over Alcohol,Drugs en Gamen/Gokken en hoe je als ouder alert kunt blijven. Dit om te voorkomen dat jouw kind drugs gaat gebruiken.
 
Wilt U informatie over alcohol en drugs?
 
Lees van verder op onze website www.moedigemoeders.nl 
Wilt u persoonlijk contact? Bel dan onze hulplijn  06-38379733 (bereikbaar van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds).
Via mail info@moedigemoeders.nl
 
Zoekt u naar steun, begrip en een luisterend oor? Bezoek dan onze zelfhulpgroep in de Ark De Val van Urk 7 in Volendam.
De avonden zijn anoniem en bestemd voor ouders, partners en overige verwanten van gebruikers/verslaafden.
 
Voor de bijeenkomsten van Broers en Zussen van verslaafden kun je contact opnemen via onze hulplijn 0638379733 met Rosalie Knuvelder.
 
Aankomende Donderdag 25  juni hebben wij weer bijeenkomst om 20 uur in De Ark,De Val van Urk 7 en u bent van harte welkom.
 
Moedige Moeders verkoopt testen tegen inkoopprijs.
Voor Info over hoe en wat en waar kunt u de hulplijn bellen.
Ook zijn de tests verkrijgbaar bij Gerro en Esther in het Winkelcentrum de Stient.
LET OP! De tests zijn ook verkrijgbaar via onze vrijwilligers in Monnickendam.
Info tel nummer 0299 651192 of 0685480278.
 
Staat uw kind of partner open voor een gesprek met een ervaringsdeskundige? Bel dan de hulplijn, dan zoeken wij iemand die aansluit bij de hulpvraag

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.