Moedige Moeders start campagne ‘Foute Vrienden’

30 August 2016

Speciaal voor de kermis ontwikkelde Moedige Moeders Volendam een campagne om jongeren tijdens de kermis te wijzen op de gevaren van de verleiding van laagdrempelig drugsgebruik. Er is een gekozen voor een speelse aanpak waarbij de vijf meest gangbare drugs zijn verbeeld in animatiekarakters met bijbehorende namen als Gassie en Snuifie. Maar achter die ludieke benadering gaat een serieuze boodschap schuil: juist als iedereen uit zijn dak gaat, ligt drugsgebruik op de loer. In het bijzonder de keuze van er wel of niet bij horen, zet jongeren vaak voor het blok. In die keuze spelen foute vrienden steeds een belangrijke rol, te belangrijk vinden de Moedige Moeders. De toon van de campagne is niet belerend maar doet juist een beroep op de zelfbeschikking van de jongere: jij beslist voor jezelf en niet een ander, dus laat foute vrienden lopen. Afsluitend wensen de Moedige Moeders iedereen een fijne kermis, want daar gaat het tenslotte om.

De problematiek die door de Moedige Moeders Volendam wordt benoemd, beperkt zich helaas niet alleen tot de kermis of andere evenementen. Ook tijdens doorsnee uitgaansavonden spelen drugsgebruik en de aanwezigheid van foute vrienden een grote rol. De campagne Foute Vrienden is daarom het hele jaar door breed inzetbaar, ook in andere gemeenten dan alleen Volendam.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.