SOMS TREK IK HET NIET MEER……..

11 April 2016

Het was allemaal zo vanzelfsprekend. Leuke vader en moeder, af en toe een beetje ruzie met je broer of zus, maar over het algemeen toch een gezellige boel. Maar ongemerkt verandert er iets. Broerlief is niet meer dezelfde. Je krijgt niet helder wat er aan de hand is, tot je ineens beseft: hij gebruikt drugs. Je probeert er met hem over te praten, maar hij beweert bij hoog en bij laag ‘dat hij zoiets nooit zou doen’. Een tijdje geloof je het. Tot je er niet meer omheen kunt: mijn broer is verslaafd! Had je vroeger nog weleens het gevoel dat je hem ‘achter het behang wilde plakken’, nu heb je ineens goed door hoe dol je eigenlijk op hem bent. En je probeert van alles. Controleren, leuke dingen, boos worden, weer met hem praten, maar niets, echt niets helpt. Er komt een moment dat je wanhopig bent. Je ziet je ouders lijden, je ziet dat je broer ongelukkig is, je ziet de hele gezinssituatie veranderen. Niets is meer zoals het was. Op een gegeven moment besef je, dat alles in het gezin om hem draait. Wat nu? Moeten we met z’n allen de vernieling in gaan? Moeten we met elkaar blijven ontkennen en voor de buitenwereld mooi weer spelen? Hij maakt toch die keuze?!! Inderdaad! Kom er voor uit. Speel open kaart. Praat erover met anderen. Mensen die meteen weten wat je doormaakt, hoe je tobben kunt. Hoe je toch steeds weer probeert de boel voor hem recht te trekken, op te lossen. Hoe je steeds weer tegen die muur aanloopt.

 

Iedere week is er weer een bijeenkomst van de Moedige Moeders. Daar kun je terecht voor een gesprek, voor begrip, voor een bemoedigend woord. Daar kun je ook zoeken naar wegen om de strijd aan te gaan. De bijeenkomsten van de Moedige Moeders zijn niet alleen voor moeders, maar ook voor vaders, opa’s en oma’s, vrienden, maar zeker ook voor broers en zussen!  En Passant. Om 20 uur staat de koffie klaar en je bent van harte welkom!

 

.

 

 

Wilt U informatie over alcohol en drugs?

 

Lees van verder op onze website www.moedigemoeders.nl 

Wilt u persoonlijk contact? Bel dan onze hulplijn  06-38379733 (bereikbaar van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds).

Via mail info@moedigemoeders.nl

 

Zoekt u naar steun, begrip en een luisterend oor? Bezoek dan onze zelfhulpgroep in de Ark De Val van Urk 7 in Volendam.

De avonden zijn anoniem en bestemd voor ouders, partners en overige verwanten van gebruikers/verslaafden.

 

Voor de bijeenkomsten van Broers en Zussen van verslaafden kun je contact opnemen via onze hulplijn 0638379733 met Rosalie Knuvelder.

 

Aankomende woensdag 13 april hebben wij weer bijeenkomst om 20 uur in De Ark en u bent van harte welkom.

 

Moedige Moeders verkoopt testen tegen inkoopprijs.

Voor Info over hoe en wat en waar kunt u de hulplijn bellen.

Ook zijn de tests verkrijgbaar bij Gerro en Esther in het Winkelcentrum de Stient.

 

 

Staat uw kind of partner open voor een gesprek met een ervaringsdeskundige? Bel dan de hulplijn, dan zoeken wij iemand die aansluit bij de hulpvraag.

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.