Drank maakt meer kapot dan je lief is

20 August 2019

Drank, maar ook drugs, maakt aantoonbaar veel kapot!

Drank maakt aantoonbaar veel kapot, legt Klaas Arts uit “vooral op jonge leeftijd” Tijdens de puberteit (ergens tussen 12 en 20 jaar), vindt de rijping van het voste deel van de hersenen plaats. Dit deel is verantwoordelijk voor belangrijke aspecten van de persoonlijkheid en het karakter. Zoals het vermogen om bevrediging van verlangens uit te stellen, het leven goed te plannen en te organiseren, subtiele sociale signalen júíst te interpreteren. Maar ook: compassie voor een ander en humor. Tijdens dat rijpingsproces vindt een soort reorganisatie plaats van het voorste deel van het brein, waarbij een groot aantal hersencellen wordt geëlimineerd. Dit is een normaal afbraakproces. Het probleem van alcohol is dat het dit proces versterkt, waardoor er te veel hersencellen worden afgebroken. Bij volwassenen is dit proces afgesloten en kunnen op deze wijze geen hersencellen meer verloren gaan. Voor de invloed van alcohol op dit rijpingsproces zijn jongeren veel gevoeliger. 

Dit stond een tijdje terug in de Telegraaf. Deze gedragsneuroloog is gespecialiseerd in alcoholproblemen. 

Wij weten maar al te goed, dat het drugsprobleem een vervolg is van overmatig alcoholgebruik. Als iemand op jonge leeftijd drugs ( dus ook overmatig alcohol) gebruikt, staat zijn emotionele groei stil. 

Laat je kind niet barsten maar maak een eind aan zijn “zombie”gedrag! Denk niet dat het wel mee zal vallen maar onderneem iets, voor het te laat is! 

Zoekt u naar steun, begrip en een luisterend oor?

 

Dan nodigen wij u van harte uit om as Woensdag 14 augustus om 20:00 onze bijeenkomst te bezoeken.

 

Wilt u meer info? Bezoek dan onze website www.moedigemoeders.nl 

Wilt u persoonlijk contact? Bel dan onze hulplijn  06-38379733 (bereikbaar van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds).

Moedige Moeders verkoopt testen tegen inkoopprijs.

Voor Info over hoe en wat en waar kunt u de hulplijn bellen.

Ook zijn de tests verkrijgbaar bij Gerro en Esther in het Winkelcentrum de Stient.

 

Staat uw kind of partner open voor een gesprek met een ervaringsdeskundige? Bel dan de hulplijn dan zoeken wij iemand die bij de hulpvraag past.

 

Wat nog belangrijker is voorkom deze problemen door u aan te melden voor de voorlichtingen Drugs Preventie. Voor info hierover kunt u ook onze hulplijn bellen

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.