Moedige Moeders, ze zegge

01 January 2013

Iedereen in Volendam heeft wel eens over Moedige moeders gehoord. Iedereen heeft het wel eens in de mond genomen. Toch blijken veel mensen niet te weten wat Moedige Moeders eigenlijk inhoudelijk betekend. Voor de een is het een sekte, voor de ander is het groepje roddelende moeders die hun dagelijkse hang naar nieuwtjes stillen. Liever een nieuwtje dan €100,-. Graag zou ik als doorgewinterde moedige moeder het beeld dat een groot deel van de Volendamse bevolking over Moedige Moeders heeft gevormd, wat aanpassen.

Moedige Moeders vormt een groep ervaringsdeskundige moeders en vaders die door schande en schade wijs zijn geworden en besloten hebben hun ervaringen in te zetten bij het helpen en hulp bieden aan volgende generaties moeders die niets dan het beste willen voor hun kind.
Tijdens bijeenkomsten van de moeders, worden nieuwe moeders aan het woord gelaten en wordt hun verhaal gehoord. Aan de hand daarvan kunnen de meer ervaren moeders tips geven, hulp bieden en hun leren met een verslaafd kind om te gaan. Ook wordt de drempel naar erkenning/acceptatie weggenomen. 

Het doel dat de MM nastreven is het drug/drankprobleem in beeld te brengen en aan te pakken. Dit kan natuurlijk alleen door welwillende ouders, broers, zussen of andere familieleden, die bereid zijn om het probleem te erkennen en te accepteren. Door vroege erkenning kan een hoop ellende bespaard blijven.

Naast de vele tips, aanwijzingen en troost, worden er ook cursussen gegeven, waarbij ieder meer inzicht krijgt in zichzelf en het kind. Waardoor de relatie tussen het kind en de ouder niet volledig kapot raakt door het probleem.

Laat de groepsdruk die onze jeugd zo in zijn greep heeft, niet van toepassing zijn op de ouders van diezelfde kinderen. Wij zijn er immers om het goede voorbeeld te geven. Wees niet bang, laat de overbuurvrouw maar denken, laat de achterbuurman maar praten. Je laat de toekomst van je gezin, van jezelf en je kind toch niet van de roddelpers afhangen?
De deur van MM staat wagenwijd open. Kom vrijblijvend langs als je durft. Heb het lef, schijt aan de rest. De echte moed, zit in het accepteren, niet in het wegblijven.
 
Een moedige neef

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.