Stam deel 4

11 July 2021


 

 

GROETEN UIT DE STAM in Den Haag.

EEN WARM BAD Deel 4

Vele van onze kinderen redden het  afkicken niet zonder kliniek.

Een paar daarvan moeten de vakantieperiode daar doorbrengen om in herstel te komen.

We volgen de komende tijd een aantal daarvan.

 

 

 

Mijn naam is Koen Woelders 32 jaar en al vanaf mijn 12e verslaafd. Mijn middelen zijn cocaïne, alcohol en later speed in combinatie met GHB. Ik ben vorig jaar oktober naar de Stam gekomen, omdat ik geen uitweg meer zag en moe gestreden was. Vanaf mijn 8e gaat het al niet zoals een normaal mens verdiend. Ben twee jaar seksueel misbruikt en mijn thuissituatie was niet stabiel. Ik had helaas 2 ouders die ook hun problemen hadden en mijn moeder was alcoholverslaafd. Helaas zijn mijn ouders overleden en wil ik de cirkel van verslaving in ons gezin doorbreken.

Al gauw ging ik mijn aandacht op de verkeerde manieren zoeken. Ontmoette oudere mensen en kwam zo al vroeg in een bepaald milieu. Hier ben ik eigenlijk in blijven hangen tot vorig jaar en zocht altijd spanning op vele vlakken en heb de meest rare dingen meegemaakt en gezien. Ook dit moet ik een plek gaan geven en achter me laten.

Ik heb meerdere keren geprobeerd te stoppen met gebruik maar, omdat mijn trauma’s in de weg stonden moest ik deze eerst aanpakken voordat ik het stuk verslaving kon aanpakken. Ik ben begonnen in 2014 met mijn ptss(post traumatisch stress syndroom) en emdr therapieën die ik in 2019 heb afgerond en sindsdien ook medicijn vrij ben. 

Ook ging het na een periode in bijvoorbeeld een kliniek even goed. Maar de echte wereld benauwde me en zo keerde ik steeds terug in mijn oude milieu en cirkel die ik niet wist te doorbreken. 

Ben in 2019 vader geworden van een kleine man. Ik heb hem tot nu toe maar 4 keer mogen zien. Dit doet pijn, maar door mijn eigen jeugd weet ik voor nu dat dit het beste is. Moet nu keihard werken aan mijzelf, zodat ik er dadelijk wel voor hem kan en mag zijn. 

Hier bij de Stam heb ik mogen ervaren dat er mensen zijn die echt het beste met iemand voor kunnen hebben en heb in 9 maanden tijd echte vriendschappen kunnen opbouwen. Dit vooral, omdat we elkaar aanspreken op ons gedrag en we veel raakvlakken hebben met elkaar. Ik ben eigenlijk ook al heel lang op zoek naar warmte en liefde en familie die er oprecht voor mij is. Ben dit lang geleden al kwijtgeraakt en altijd een soort van naar op zoek geweest.

Ik ga nu richting fase 3 en dat is meer naar buiten werken en daar liggen mijn grootste angsten. Dus een hele spannende tijd voor de boeg en het echte werk voor mij gaat beginnen. Heb er zin in en veilig thuis waar ik op terug kan vallen wanneer ik het moeilijk krijg en ik weet zeker dat mijn vrienden hier mij zullen opvangen. 

 

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.